ACUPUNTURA

L’acupuntura és una de les tècniques més conegudes de la Medicina Tradicional Xina (MTC). La seva eficàcia està avalada per la OMS des de 1979 en nombroses malalties i dolències. El novembre del 2010, la UNESCO va declarar l’acupuntura i la moxibustió Patrimoni Cultural de la Humanitat.

La MTC sosté que el cos humà és un  petit univers unit per canals, també anomenats meridians, que recorren el nostre cos. L’energia ha de fluir constantment per aquest canals mantenint el teixits saludables i proporcionant vitalitat als òrgans perquè funcionin correctament. Aquest canals han d’estar sempre lliures, qualsevol obstrucció provocarà la interrupció d’aquest flux causant trastorns físic i psicològics.

La malaltia és considerada com un desequilibri energètic del organisme, provocat per factors externs (fred, calor, humitat, virus, bactèries…) o per factors interns (mal funcionament d’un òrgan, insuficiència de la sang, alteracions emocionals…)  Mitjançant l’inserció i manipulació de fines agulles en punts específics del cos i acompanyat de la moxibustió, podem estimular les funcions de l’organisme i restablir l’equilibri energètic, recuperant la salut.

Les agulles que s’utilitzen son del gruix d’un cabell i lleugerament flexibles penetrant dins l’organisme sense lesionar els teixits, i són d’un sol ús eliminant qualsevol possibilitat de transmetre infeccions.