HATHA IOGA

IOGA significa unió.

És un camí d’evolució i creixement personal. Una via de coneixement, d’equilibri i unió entre cos – ment – esperit!

El Hatha Ioga és el ioga més conegut i practicat a Occident, amb un enfocament clàssic de les postures i tècniques de respiració. Traduït com a “ioga físic”. El seu veritable significat el trobem en les seves dues síl·labes. En sànscrit, HA significa lluna i THA sol. Per tant Hatha Ioga és la unió del sol i la lluna. Dins el cos, el sol i la lluna representen simbòlicament la força vital i la força mental. Quan aquestes dues forces s’uneixen i s’equilibren es desperta una tercera força que és l’energia espiritual (kundalini).

“Has de tenir en compte que el cos, la ment i l’esperit no són tres, són un” 

Hatha Ioga Pradipika

En la pràctica del Hatha Ioga trobem postures físiques (asanes), claus energètiques (bandhas), gestos psíquics (mudres), exercicis de respiració (pranayama), purificació interna (shatkarmas) i meditació (dhyana).

Dins els seus beneficis podem destacar una millora del sistema immunològic, tonifica la columna vertebral, enforteix i tonifica la musculatura, augmenta la flexibilitat, millora la salut en general, relaxa i centra la ment, allibera tensions del cos, aporta pau interior i t’ajuda a estar present.

L’objectiu de la pràctica dependrà de cada persona. Tant pot ser un medi per relaxar, descansar, sentir-se bé i equilibrar, com per desenvolupar la ment i augmentar la capacitat de concentració, atenció i presencia. És molt recomanable en qualsevol etapa de la vida !!!

És un camí d’experiència personal que tal com diu Swami Sivananda;

“Més val un gram de pràctica, que tones de teoria”!!