IOGA PER EMBARASSADES

L’embaràs és un dels moments màgics de la vida. El ventre es va convertint en un receptacle de vida i centre d’energia. Sentir com es va creant vida dins teu, com es va formant i creixen. Sentir com pren vida la teva filla, el teu fill! Aquesta personeta que es va desenvolupant física, mental i emocionalment, ja forma part de la teva vida, del teu dia a dia, ja existeix abans de néixer. En pocs mesos estarà en els teus braços, però des de l’embaràs ja teniu una connexió molt especial.

Moltes vegades l’embarassada no n’és prou conscient. La societat actual, l’estrès diari, la rapidesa en la que vivim el moment, no ens permet sentir ni ser plenament conscients del meravellós moment que vivim.

En les classes de ioga per embarassades es crea un ambient d’energia compartida que ens pot ajudar a prendre aquesta consciència, a portar la mirada de l’exterior cap a l’interior. La classe es pot convertir en un refugi on les embarassades poden viure plenament aquesta connexió amb elles mateixes, amb el seus fills, i permetre’s estar embarassada! El ioga ens pot proporcionar la capacitat d’acceptació i adaptació dels canvis intern i externs,  dels canvis físics i psíquics amb una gran flexibilitat, i preparar-nos per el moment del part i la maternitat.

A través de la pràctica de ioga; les mobilitzacions, els estiraments, les asanes o postures, la respiració, la interiorització, el relaxament i la meditació, podem arribar a la consciencia plena del moment que vivim i obtenir grans beneficis a nivell físic, mental i emocional. Alguns d’aquest beneficis són: ajuda a reduir l’estrès, millora l’elasticitat, tonifica els músculs, ajuda a la correcció postural estirant i alleugerant els dolors d’esquena i articulacions (especialment de la pelvis), afavoreix la circulació sanguina, ajuda a dormir millor, aprendre a respirar i tècniques de respiració que poden ser útils durant l’embaràs, de cara el part i durant tota la vida… Així com una connexió més conscient amb el teu bebè, dedicar-te un temps a tu mateixa, compartir amb altres embarassades…

 “No pots decidir com serà el part, però si pots decidir com el vols viure”