MASSATGES

ORIGEN DELS MASSATGES

Històricament el fet de posar la mà i fregar o pressionar amb fermesa la zona adolorida és una reacció intuïtiva per alleugerir el dolor.

Una de les primeres mencions de massatge és de fa uns 4.000 anys a l’antiga Mesopotàmia en el llibre “Mushu´u” que vol dir massatge.

A l’Índia antiga el massatge es coneixia com a “Champooinig”, que ha donat origen al xampú.

A Grècia Hipòcrates de Cos (460-380 a C.) utilitzava el terme anatripsís, i masso, que significa amassar, o donar massatge.

En llatí es va dir frictio, (fricció).

BENEFICIS DELS MASSATGES

Els massatges tenen un gran nombre de beneficis sobre el nostre organisme. Podríem classificar aquests beneficis en 3 grups principals:

Sistema nerviós. El massatge té un efecte calmant sobre el nostre cos, afavoreix la relaxació física i psíquica, millora l’estat d’estrès, nerviosisme i insomni.

A nivell d’òrgans. El massatge ajuda a eliminar toxines i millorar el nostre trànsit intestinal diari.

A nivell subcutani. Facilita l’absorció de líquids a través del sistema limfàtic, afavoreix la circulació sanguínia i, en conseqüència, millora l’estat de les nostres cèl•lules en general. A més, aporta un millor aspecte a la nostra pell.

Un massatge és molt aconsellable per a qualsevol persona i a qualsevol edat, sempre que no hi hagi alguna infecció o patologia contraindicativa. Ja sigui un massatge relaxant, o un massatge terapèutic, per prevenció, per relaxació o per sanació, te molts beneficis per la nostra salut i benestar.

 COENIX ELS NOSTRES ESPAIS

ES MOMENT DE SENTIRTE MILLOR